Valge kollajuur kuulub ingveriliste perekonda,
kollajuure sugulane. Väga aromaatne, aga mitte just meeldivalt rohulõhnaline. Maitse on üsna mõrkjas. Valge kollajuur on pärit Kirde-Indiast, aga tänapäeval kasvatatakse ka mujal Indias, Kagu-Aasias ja Hiinas. Valget kollajuurt kasutatakse hiina ja jaapani meditsiinis, selle eeterlikku õli tarbitakse parfümeeria- ja alkoholitööstuses. Taimaal kasutatakse valge kollajuure noori risoome aedviljana, samuti lisatakse seda mõnikord karripastadele. Indias kasutatakse mõnikord valge kollajuure riivitud värsket risoomi
achar-nimeliste hoidiste valmistamisel. Mõrkja maitse tõttu kasutatakse kuivatatud risoomi harva omaette vürtsina. Siiski võib seda leida vähestes kogustes nt
karripulbrites, eriti Indoneesias. Valge kollajuur oli populaarne vürts keskaegse Euroopa köögis, kuhu see sattus araablaste kaudu 16. sajandil. Tänapäeval on
ingver valge kollajuure koha endale Euroopas võtnud. Muudes keeltes: hollandi k. 'Maagwortel, Zedoarwortel', pr. k. 'Zédoaire, Rhizome de Zédoaire', sks. k. 'Zitwer', hindi k. 'Kachur, Amb halad, Gandhmul', ungari k. 'Fehér kurkuma, Zedoária-gyökér, Citvor', indoneesia k. 'Kunir putih', itaalia k. 'Zedoaria', jaapani k. 'Gajutsu', vene k. 'Зедоарий', hisp. k. 'Cedoaria', rootsi k. 'Zittverrot', tai k. 'Kha min khao, Khamin khun, Khamin oi', türgi k. 'Cedvar'.